6 Şubat 2023 Türkiye Depremi
Şu kişiden alıntılanmıştır: Silinmiş kullanıcı tarhinde 07/02/2023, 02:42Dün sabah acıya uyandık ülkece... Ve gün içinde acımız katlandıkça katlandı... Şu anda 2000'e yakın canımız gitti. Dünden beri ağlıyorum. Şu anda artçı yok Allah'a şükür ama gün içinde birkaç kez oldu şehrimde. Sürekli soğukta beklemek zorunda kaldık ailece dışarıda ve ben sanırım hasta oldum. Çaresizliği bugün ülkece iliklerimize kadar hissediyoruz. Hala birçok insan yardım bekliyor. Şu soğukta neler yapıyorlar hayatta mı insanlar diye düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Bir günde psikolojim alt üst oldu. Canım yanıyor ve öfkeliyim. Evet bu sitede siyaset konuşmak yasak ama bugün konuşacağım çünkü binlerce canımız gitti. Kimin yüzünden? Sorumsuz, sadece kendi cebini ve koltuğunu düşünen, halkına düşman, şeytanlaşmış siyasiler ve para için insanları gözünü kırpmadan ölüme atabilecek mütehatit bozuntuları yüzünden... Yine benim halkım bu şeytanın vucut bulmuş hali kişiler yüzünden kurban oldu. Sürekli alınan deprem vergileri hani şimdi nerede? Sürekli sen ocusun bucusun diye düşmanlık tohumu ekmekten başka bir şey bilmeyen siyasilerin Türkiye afet programı nerede? Ha doğru ya? Onlar sadece cebine bakar. Halkın duygularını sömürür. Ekrana çıkar, iki üzülmüş gibi yapar ama boşveeeeerrr! Geriden kalanlardan alırız kol gibi vergileri! Onlar da gidince aynı sahtekar duruşu sergile tamamdır! Döngü böyle sürer gider değil mi!!!
İnanın içim yanıyor. Sabahtan beri eve gir çık yaptık ailece çünkü gidecek başka bir yerimiz yok. Tüm Türkiye resmen kaderine terk edildi! Dışarıdaki kötü hava koşulları yüzünden hasta oldum. En ufak çıtırtıda zıplıyoruz. Uyuyamıyorum. Biz bunları yaşayacak hiç bir şeyi haketmedik. Benim halkım, benim ülkem bunları haketmedi. Tarih hiçbirinizin yaptığı şeytanlıkları unutmayacak! Tarih unutsa ben unutmayacağım! Ömrüm olurda yaşlılığımı görürsem sizleri küçüklerime anlatacağım ki sizin gibi şeytanları tanısın, inanıp kanmasın. Eğer tarih de sizi unutursa, o tarih de sizin olmayan insanlığınız gibi yerin dibine batsın! Bugün o masum insanlar değil, sizin olmayan insanlığınız ve onun tezahürü binalarınız yerin dibine battı...
Dün sabah acıya uyandık ülkece... Ve gün içinde acımız katlandıkça katlandı... Şu anda 2000'e yakın canımız gitti. Dünden beri ağlıyorum. Şu anda artçı yok Allah'a şükür ama gün içinde birkaç kez oldu şehrimde. Sürekli soğukta beklemek zorunda kaldık ailece dışarıda ve ben sanırım hasta oldum. Çaresizliği bugün ülkece iliklerimize kadar hissediyoruz. Hala birçok insan yardım bekliyor. Şu soğukta neler yapıyorlar hayatta mı insanlar diye düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Bir günde psikolojim alt üst oldu. Canım yanıyor ve öfkeliyim. Evet bu sitede siyaset konuşmak yasak ama bugün konuşacağım çünkü binlerce canımız gitti. Kimin yüzünden? Sorumsuz, sadece kendi cebini ve koltuğunu düşünen, halkına düşman, şeytanlaşmış siyasiler ve para için insanları gözünü kırpmadan ölüme atabilecek mütehatit bozuntuları yüzünden... Yine benim halkım bu şeytanın vucut bulmuş hali kişiler yüzünden kurban oldu. Sürekli alınan deprem vergileri hani şimdi nerede? Sürekli sen ocusun bucusun diye düşmanlık tohumu ekmekten başka bir şey bilmeyen siyasilerin Türkiye afet programı nerede? Ha doğru ya? Onlar sadece cebine bakar. Halkın duygularını sömürür. Ekrana çıkar, iki üzülmüş gibi yapar ama boşveeeeerrr! Geriden kalanlardan alırız kol gibi vergileri! Onlar da gidince aynı sahtekar duruşu sergile tamamdır! Döngü böyle sürer gider değil mi!!!
İnanın içim yanıyor. Sabahtan beri eve gir çık yaptık ailece çünkü gidecek başka bir yerimiz yok. Tüm Türkiye resmen kaderine terk edildi! Dışarıdaki kötü hava koşulları yüzünden hasta oldum. En ufak çıtırtıda zıplıyoruz. Uyuyamıyorum. Biz bunları yaşayacak hiç bir şeyi haketmedik. Benim halkım, benim ülkem bunları haketmedi. Tarih hiçbirinizin yaptığı şeytanlıkları unutmayacak! Tarih unutsa ben unutmayacağım! Ömrüm olurda yaşlılığımı görürsem sizleri küçüklerime anlatacağım ki sizin gibi şeytanları tanısın, inanıp kanmasın. Eğer tarih de sizi unutursa, o tarih de sizin olmayan insanlığınız gibi yerin dibine batsın! Bugün o masum insanlar değil, sizin olmayan insanlığınız ve onun tezahürü binalarınız yerin dibine battı...
Şu kişiden alıntılanmıştır: Silinmiş kullanıcı tarhinde 08/02/2023, 14:25Sizler iyi misiniz? Lütfen beni merakta koymayın. Görürseniz yazın... 😞 😭😢
@narcissus
@candy
@baharr
@bird-one
@sekerkizcandy
Kimler iyi ise lütfen yazsın. Şu anda üzüntüden ve öfkeden ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum. Şu kaç gündür akl-ı selim değilim. Lütfen kimse kimseyi merakta koymasın... 😞
Sizler iyi misiniz? Lütfen beni merakta koymayın. Görürseniz yazın... 😞 😭😢
Kimler iyi ise lütfen yazsın. Şu anda üzüntüden ve öfkeden ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum. Şu kaç gündür akl-ı selim değilim. Lütfen kimse kimseyi merakta koymasın... 😞
Şu kişiden alıntılanmıştır: Narcissus tarhinde 09/02/2023, 04:13Merhaba. Haberlere bakmaktan uyuyamadığım bu gece, bir anda hiçbirinizin yaşadığı şehri bilmediğim aklıma geldi ve buraya koştum. Umarım herkes sağlıklıdır, güvendedir.. @candy_candy yazdıklarınızı okudum ve paramparça oldum. Benim gördüklerim, duyduklarım karşısında sarf edebileceğim bir kelime kalmadı. Ama en çok da şu zamanda sesimiz çıkmalı aslında. Bu felaket, bu haksızlıklar zinciri akıl alır gibi değil. Lütfen kendinize dikkat edin, çok çok dua ediyorum sizin için. Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Ben güvendeyim, yaşadığım şehir deprem bölgesinde değildi. Lütfen herkes buraya dönüş yapsın, herkes sağlıklı ve güvende olsun. Hepinizin güzel haberlerinizi bekliyorum. @candy_candy yapabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyin.
Merhaba. Haberlere bakmaktan uyuyamadığım bu gece, bir anda hiçbirinizin yaşadığı şehri bilmediğim aklıma geldi ve buraya koştum. Umarım herkes sağlıklıdır, güvendedir.. @candy_candy yazdıklarınızı okudum ve paramparça oldum. Benim gördüklerim, duyduklarım karşısında sarf edebileceğim bir kelime kalmadı. Ama en çok da şu zamanda sesimiz çıkmalı aslında. Bu felaket, bu haksızlıklar zinciri akıl alır gibi değil. Lütfen kendinize dikkat edin, çok çok dua ediyorum sizin için. Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Ben güvendeyim, yaşadığım şehir deprem bölgesinde değildi. Lütfen herkes buraya dönüş yapsın, herkes sağlıklı ve güvende olsun. Hepinizin güzel haberlerinizi bekliyorum. @candy_candy yapabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyin.
Şu kişiden alıntılanmıştır: Silinmiş kullanıcı tarhinde 09/02/2023, 09:04İyi olduğunu duymak inan beni çok sevindirdi. İnşallah diğer herkeste iyilerdir. Şu anda evdeyiz. Artçı olmadı çok şükür ama psikolojik olarak bitiğiz. Sürekli sallanıyor gibi hissediyoruz. En ufak çıtırtıda kalbim duracak gibi hissediyorum. Duyarsız üst komşudan gece yarısı zıplama sesleri geldi inan kalbime iniyordu. Dedim bari şu günde yapmayın... 😞 Yardım dileğin ve isteğin için tüm kalbimle teşekkür ederim. İnşallah yardıma muhtaç bir durum olmaz ama olursa yazma imkanı bulursam yazarım. Şu anda uyanmak ve bunların sadece kötü bir kabus rüya olmasını dilerdim. Bu kabusun bitmesini istiyorum artık... 😞 @narcissus
İyi olduğunu duymak inan beni çok sevindirdi. İnşallah diğer herkeste iyilerdir. Şu anda evdeyiz. Artçı olmadı çok şükür ama psikolojik olarak bitiğiz. Sürekli sallanıyor gibi hissediyoruz. En ufak çıtırtıda kalbim duracak gibi hissediyorum. Duyarsız üst komşudan gece yarısı zıplama sesleri geldi inan kalbime iniyordu. Dedim bari şu günde yapmayın... 😞 Yardım dileğin ve isteğin için tüm kalbimle teşekkür ederim. İnşallah yardıma muhtaç bir durum olmaz ama olursa yazma imkanı bulursam yazarım. Şu anda uyanmak ve bunların sadece kötü bir kabus rüya olmasını dilerdim. Bu kabusun bitmesini istiyorum artık... 😞 @narcissus
Şu kişiden alıntılanmıştır: Silinmiş kullanıcı tarhinde 09/02/2023, 14:36Şimdi aklıma geldi yazmadan etmeyeyim dedim. Sahadaki bazı görevliler yine de canla başla çalışıyor, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar, yardımcı olan herkesten, Allah hepsinden razı olsun. Benim öfkem; yıllardır bu konuda hiçbir şey yapmayan, doğru düzgün afet programı yapmayan, doğru düzgün bina denetimi yapmayan, malzemeden çalan mütehatitlere ağır cezalar vermeyen, imar affı çıkaran, deprem vergisi aldıkları halde bu verginin somut bir yararını topluma göstermeyen siyasilere ve yönetime. 1999 depreminden bu yana 23 yıl geçmiş 24 yıl olacak hala hiçbir şey yapmadılar. Benim öfkem buna. Şimdi yazayım da beni provokatör, vatan haini ilan etmesinler. Malum bu devirde hakkını aradığında, yanlışa yanlış dediğinde, ihmallerin sonucunun hesabını sorduğunda azılı bir düşman olarak görülüyor, ya günah keçisi ya da deccal ilan ediliyorsun... 😔😞
Şimdi aklıma geldi yazmadan etmeyeyim dedim. Sahadaki bazı görevliler yine de canla başla çalışıyor, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar, yardımcı olan herkesten, Allah hepsinden razı olsun. Benim öfkem; yıllardır bu konuda hiçbir şey yapmayan, doğru düzgün afet programı yapmayan, doğru düzgün bina denetimi yapmayan, malzemeden çalan mütehatitlere ağır cezalar vermeyen, imar affı çıkaran, deprem vergisi aldıkları halde bu verginin somut bir yararını topluma göstermeyen siyasilere ve yönetime. 1999 depreminden bu yana 23 yıl geçmiş 24 yıl olacak hala hiçbir şey yapmadılar. Benim öfkem buna. Şimdi yazayım da beni provokatör, vatan haini ilan etmesinler. Malum bu devirde hakkını aradığında, yanlışa yanlış dediğinde, ihmallerin sonucunun hesabını sorduğunda azılı bir düşman olarak görülüyor, ya günah keçisi ya da deccal ilan ediliyorsun... 😔😞
Şu kişiden alıntılanmıştır: Silinmiş kullanıcı tarhinde 09/02/2023, 14:40Sizler iyi misiniz lütfen cevap yazın çok endişeliyim... 😫
@bird-one
@baharr
@sekerkizcandy
@candy
Sizler iyi misiniz lütfen cevap yazın çok endişeliyim... 😫
Şu kişiden alıntılanmıştır: bird-one tarhinde 09/02/2023, 23:01Merhaba herkese, geç dönebildiğim ve merakta bıraktığım için çok özür diliyorum. İnternetle ilgili bir sorun yaşıyorum günlerdir. İyiyiz, güvendeyiz fakat çok çok üzgünüz. Hepimize çok gelmiş olsun. Başımız sağ olsun.
@sekerkizcandy de iyi ve güvende.
@candy_candy çok geçmiş olsun. Umarım iyisinizdir. Lütfen kendinize çok dikkat edin. @narcissus'un da dediği gibi yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa lütfen söyle. Elimizden geleni yapmaya hazırız.
Deprem ülkesiyiz. depremler oldu ve yine olacak ama gördük ki 1999'dan bu yana hiç yol katedememişiz.
İnternetle ilgili sorunum çözüldüğünde bu konu ile ilgili daha fazla şey yazmak istiyorum.
Şimdilik hepiniz sağlıcakla kalın.
Umarım diğer arkadaşlarımız da iyilerdir. Gören herkes lütfen ses etsin.
Merhaba herkese, geç dönebildiğim ve merakta bıraktığım için çok özür diliyorum. İnternetle ilgili bir sorun yaşıyorum günlerdir. İyiyiz, güvendeyiz fakat çok çok üzgünüz. Hepimize çok gelmiş olsun. Başımız sağ olsun.
@sekerkizcandy de iyi ve güvende.
@candy_candy çok geçmiş olsun. Umarım iyisinizdir. Lütfen kendinize çok dikkat edin. @narcissus'un da dediği gibi yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa lütfen söyle. Elimizden geleni yapmaya hazırız.
Deprem ülkesiyiz. depremler oldu ve yine olacak ama gördük ki 1999'dan bu yana hiç yol katedememişiz.
İnternetle ilgili sorunum çözüldüğünde bu konu ile ilgili daha fazla şey yazmak istiyorum.
Şimdilik hepiniz sağlıcakla kalın.
Umarım diğer arkadaşlarımız da iyilerdir. Gören herkes lütfen ses etsin.
Şu kişiden alıntılanmıştır: Silinmiş kullanıcı tarhinde 10/02/2023, 00:15Çok şükür iyi olmanıza çok sevindim. Bahar ablam da yazar inşallah. Onun yanlış hatırlamıyorsam iki çocuğu vardı aklım Bahar ablada kaldı. 😞 Sibel ablam da inşallah vakit bulunca yazar. İnanın kaç gündür ne yaşadığımı bilmiyorum. 3.5 şiddetinde deprem yaşamışız benim şehrimde. Bu şiddetinde böyle olduysam 7.7'yi hiç düşünemiyorum. Zaten gerek maddi gerek manevi sorunlarım vardı bu olay katmerledi. Psikolojim hiç iyi değil inanın dört gündür ağlıyorum. Sürekli lambalara bakıyorum. Uyuyamıyorum. Zaten çocukluğumdan beri diş gacırdatma ve sıkma sorunum vardı daha da arttı. Birkaç saat önce az kalsın ağzımı kanatacaktım belki de. Öyle baskı yapmışım ki şimdi diş köklerim ağrıyor. Ruh halim hiç iyi değil inanın. Bir yakınımızda bizi ölüme terketti zaten gerçek yüzünü görmüş oldum onun da, bunun da ruhsal ağırlığını atlatmaya çalışıyorum. Panik atak olmaktan korkuyorum. Bugün duyarsız üst kat komşu sürekli gürültü yaptı, zıplamalar oldu, dışarıda pisliğin biri sürekli silah mı pat pat mı bilmiyorum sürekli patlatıp durdu kalbim duracak gibi hissettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun ondan başka kimsemiz yok zaten. Canım yanıyor nefes alamıyorum. 23 yaşında oldum 93. Ruh halim gerçekten iyi değil. Annemi, kardeşlerimi, yiğenlerimi, yakınlarımı nasıl korurum diye düşünmekten aklım başımdan gidiyor. İnanın gerçekten iyi değiim... 😞
Ülkece başımız sağolsun ve geçmiş olsun. 😫😞 @bird-one
Çok şükür iyi olmanıza çok sevindim. Bahar ablam da yazar inşallah. Onun yanlış hatırlamıyorsam iki çocuğu vardı aklım Bahar ablada kaldı. 😞 Sibel ablam da inşallah vakit bulunca yazar. İnanın kaç gündür ne yaşadığımı bilmiyorum. 3.5 şiddetinde deprem yaşamışız benim şehrimde. Bu şiddetinde böyle olduysam 7.7'yi hiç düşünemiyorum. Zaten gerek maddi gerek manevi sorunlarım vardı bu olay katmerledi. Psikolojim hiç iyi değil inanın dört gündür ağlıyorum. Sürekli lambalara bakıyorum. Uyuyamıyorum. Zaten çocukluğumdan beri diş gacırdatma ve sıkma sorunum vardı daha da arttı. Birkaç saat önce az kalsın ağzımı kanatacaktım belki de. Öyle baskı yapmışım ki şimdi diş köklerim ağrıyor. Ruh halim hiç iyi değil inanın. Bir yakınımızda bizi ölüme terketti zaten gerçek yüzünü görmüş oldum onun da, bunun da ruhsal ağırlığını atlatmaya çalışıyorum. Panik atak olmaktan korkuyorum. Bugün duyarsız üst kat komşu sürekli gürültü yaptı, zıplamalar oldu, dışarıda pisliğin biri sürekli silah mı pat pat mı bilmiyorum sürekli patlatıp durdu kalbim duracak gibi hissettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun ondan başka kimsemiz yok zaten. Canım yanıyor nefes alamıyorum. 23 yaşında oldum 93. Ruh halim gerçekten iyi değil. Annemi, kardeşlerimi, yiğenlerimi, yakınlarımı nasıl korurum diye düşünmekten aklım başımdan gidiyor. İnanın gerçekten iyi değiim... 😞
Ülkece başımız sağolsun ve geçmiş olsun. 😫😞 @bird-one